Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Ανάσα» για την ΑΕΚ, 1-0 τον Ολυμπιακό στο 90΄!





Νίκη για την ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 1-0, χάρη σε γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο στο 90'. Κακό το ντέρμπι, μεγάλη ένταση στις κερκίδες κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του.

Εάν δεν είχε μπει το γκολ για την ΑΕΚ, έτσι μάλιστα όπως μπήκε (με τον Ντιόπ να περνάει όχι μόνο το... μισό Ολυμπιακό, αλλά και ένα αναμμένο καπνογόνο που βρέθηκε στο δρόμο του και να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Μπλάνκο), θα ήταν ένα παιχνίδι που δεν θα θυμόταν κανείς.

Σφιχτές άμυνες, πολλά λάθη εκατέρωθεν στο χώρο του κέντρου και ανυπαρξία συνδυασμένων ενεργειών, συν το γεγονός ότι τα ατού και των δύο ομάδων βρέθηκαν σε κάκιστη βραδιά, συνετέλεσαν σε αυτό το γεγονός.

Ειδικά στο α' ημίχρονο, το ντέρμπι δεν βλεπόταν... Στο β' μέρος, ο υπερβολικά συντηρητικός Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο με την είσοδο του Πάντελιτς, πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά το πέναλτι στα... περιστέρια του Ντουντού κόστισε ψυχολογικά στους «ερυθρόλευκους», που έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να αναθαρρήσει και να ισορροπήσει το ματς.

Οι αλλαγές του Χιμένεθ έδειξαν ότι οι γηπεδούχοι θα κυνηγούσαν μέχρι τέλους τη νίκη -και αυτό έγινε. Μπορεί η απόδοση της ΑΕΚ να μην μετατράπηκε σε... ζωγραφιά με την είσοδο των Μπλάνκο, Ντιόπ και Γκερέιρο, αλλά σίγουρα έγινε καλύτερη...

Στη φάση του γκολ δε, η συνεργασία των δύο πρώτων υπήρξε υποδειγματική, με αποτέλεσμα ο συνήθης ύποπτος Αργεντινός σκόρερ να συνεχίσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει στα ντέρμπι με την ομάδα του Πειραιά (πέντε γκολ, πλέον), χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη και μια βαθιά βαθμολογική «ανάσα».

Κορυφαίος από πλευράς γηπεδούχων ο Γρηγόρης Μάκος (MVP της αναμέτρησης), ίσως στην καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Προσπάθησε ο Μιραλάς για τον Ολυμπιακό, αλλά στο τετ-α-τετ του 33ου λεπτού στάθηκε μοιραίος για την ομάδα του.

Κακή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, φόρτωσε με νεύρα και τις δύο ομάδες, είδε φάσεις που... δεν υπήρχαν και... δεν είδε αυτές που όντως συνέβησαν, ενώ οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» για τα επτά λεπτά καθυστέρησης που κράτησε στο τέλος. Από την άλλη, οι Πειραιώτες έχουν παράπονα από τη φιλοξενία της «Ένωσης» και ειδικότερα από τον πρόεδρό της, Σταύρο Αδαμίδη.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, επικράτησε ένταση, οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν και πέτυχαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν... Οι συνεχείς ρίψεις καπνογόνων ωστόσο κατά τη διάρκεια του ματς ενδέχεται να κοστίσουν στους γηπεδούχους...

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος (78' Γκερέιρο), Γκέντσογλου, Σκόκο (72' Ντιοπ), Λεονάρντο, Μπερνς (58' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος.
Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Νασούτι, Λαγός, Έντερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Μοϊσές, Ντουντού, Ριέρα (23' λ.τ. Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ (86' Φετφατζίδης), Φουστέρ (46' Πάντελιτς), Μιραλάς.
Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης,Μήτρογλου, Νέμεθ, Γ. Παπαδόπουλος.

ΥΓ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=92724.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου