Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κυρία στα ντέρμπι η ΑΕΚ και στο Κύπελλο!


Το πάνω χέρι στην υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ, καθώς, αν και τυπικά φιλοξενούμενη, θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «Ένωση» ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που σκόραρε δις: πρώτα στο 64ο λεπτό, όταν από πλαγιοκόπηση του Σκόκο η μπάλα έφτασε στον Γιάχιτς, εκείνος έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και ο Λυμπερόπουλος με προβολή στην πορεία της μπάλας πέτυχε το 0-1.

Και έπειτα, στο 80ό λεπτό, όταν εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή των τυπικά γηπεδούχων, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Λέτο και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καρνέζη.

Ήταν ένα κακό ποιοτικά ματς, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά, προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή του Σάχα, όμως η ομάδα του Χιμένεθ ήταν αριστοτεχνικά στημένη από τον Ισπανό τεχνικό και ο Αργεντινός γκολκίπερ απομάκρυνε τους όποιους κινδύνους...

Στην επανάληψη, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν, βρήκαν τους κενούς χώρους που ήθελαν και, χωρίς να αποδώσουν σπουδαίο ποδόσφαιρο, έφτασαν σε δύο γκολ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που έκαναν τελικά και τη διαφορά στο ματς.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Παναθηναίκός, δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα γκολ, που θα του έδινε ελπίδες εν όψει της ρεβάνς, και έτσι η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκεται με το... ένα πόδι στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει όποιον προκριθεί από το ζευγάρι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες έπαξαν με τους:

ΠΑΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Μαρίνος, Καραγκούνης, Λέτο, Νίνης, Σισέ

Στον πάγκο: Τζόρβας, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Πετρόπουλος, Κατσουράνης, Μαυρίας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο, Λαγός, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νταντόμο, Αργυρίου, Μπλάνκο, Έντερ, Κλοναρίδης, Φροξυλιάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορίνθου)

ΥΓ: Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=101039, στις 19 Ιανουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου