Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Είναι τρελός ο Γερμανός...

Όση στήριξη και αν προσφέρει η Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική κυβέρνηση... Όσο κι αν προσπαθήσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να "χαϊδέψει τ' αυτιά" των Ελλήνων, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τα μέτρα θέλουν χρόνο για να δώσουν καρπούς... Η αλήθεια είναι ότι ο λαός μας, έναν Γερμανό (και δεν εννοούμε την ομώνυμη αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών) έμαθε ν' αγαπά: τον Ότο Ρεχάγκελ.

Για τους φίλους του μπάσκετ ωστόσο, υπάρχει άλλος ένας συμπατριώτης του τέως ομοσπονδιακού τεχνικού, που διεκδικεί με αξιώσεις το δικαίωμα να λέγεται "λίμπλιχε" (αγαπητός) στις καρδιές μας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο ξανθομάλλης άσος των Ντάλας Μάβερικς ζει μέρες "κρασιού και λουλουδιών" στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας οδηγήσει την ομάδα του στους τελικούς του NBA για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Κατά πάσα πιθανότητα, δε, εκεί οι Μάβερικς θα τεθούν αντιμέτωποι με τη σύγχρονη Νέμεσή τους, τους Μαϊάμι Χιτ δηλαδή.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους τελικούς και το 2006. Οιστρηλατούμενοι από έναν εκπληκτικό Ντουέιν Ουέιντ, οι Χιτ κατάφεραν τότε να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου με 4-2 νίκες. Πέντε χρόνια μετά, το Μαϊάμι δεν θυμίζει παρά ελάχιστα εκείνη την ομάδα και στο πλευρό του "Flash" στέκονται ο φοβερός και τρομερός Λεμπρόν Τζέιμς και ο ικανότατος Κρις Μπος. Από την άλλη πλευρά, ο Νοβίτσκι έχει γύρω του μια πλειάδα "μπαρουτοκαπνισμένων" βετεράνων, όπως οι Μάριον, Τέρι, Κιντ και Στογιάκοβιτς, που έχουν προ πολλού συμπληρώσει τα... ένσημα, αλλά στη σύνταξη δεν λένε να βγουν. Όχι τουλάχιστον, πριν συμπληρώσουν το πλούσιο βιογραφικό τους με έναν τίτλο.

Έχοντας βγει νικητές, προς το παρόν, σε κάθε μάχη με τα "φαντάσματα" του παρελθόντος, οι Μαβς οφείλουν να "ξορκίσουν" έναν ακόμα "δαίμονα", αν θέλουν να φτάσουν στη... Γη της Επαγγελίας. Μπροστάρης τους στην προσπάθεια αυτή, ένας άγνωστος πριν από 13 χρόνια Γερμανός, που ανάγκασε πρόσφατα ακόμα και τον "Μάτζικ" Τζόνσον να τον παρομοιάσει με τον Λάρι Μπερντ, υποκλινόμενος στην αξία του.

Για τους... ξενύχτηδες πιστούς του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος στον κόσμο -σε όλα τα αθλήματα, ίσως-, η ιστορία χρωστάει ένα δαχτυλίδι στον χερ Νοβίτσκι। Για να το φορέσει και ο ίδιος ωστόσο, απαιτούνται άλλα τέσσερα βήματα... Θα τα καταφέρει; Η Ευρώπη και τουλάχιστον η μισή Ελλάδα είναι μαζί του!

ΥΓ: Διαβάστε και στο http://www.protothema.gr/gnomes/?aid=124420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου