Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ένα σουτ περισσότερο από έναν πεθαμένο…



Θρυλικός κόουτς και στη συνέχεια πρόεδρος και γενικός διευθυντής των Γιούτα Τζαζ στη δεκαετία του ’80, ο Φρανκ Λέιντεν συνήθιζε να την «λέει» στους παίκτες του, όταν εκείνοι εμφανίζονταν να… σέρνονται στο παρκέ, με την εξής ατάκα: «Μπράβο αγόρι μου. Μόλις πήρες ένα ριμπάουντ περισσότερο από έναν… πεθαμένο». Αντίθετα με το μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Υπάρχουν ωστόσο και οι εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μία από αυτές, ήταν και ο αγώνας της Πέμπτης ανάμεσα στην Άντερλεχτ και την ΑΕΚ για το Europa League. Ό,τι και να πει κανείς, ό,τι και να γράψει, η στατιστική μετά το τέλος της αναμέτρησης αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για όσα διαδραματίστηκαν στο χορτάρι του «Constant Vanden Stock»: 8 προσπάθειες «στο στόχο» για τους γηπεδούχους, μόλις 1 (!) για την ΑΕΚ. Με μία προσπάθεια για γκολ σε όλο το 90λεπτο, «που πας ρε… Καραμήτρο;», που λέει και το γνωστό «ρητό»…

Όσο και αν το πάλεψαν οι παίκτες, όσο και αν «σκιζόταν» ο Χιμένεθ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την «Ένωση» να βρει λύσεις από τον πάγκο, αλλάζοντας παίκτες και σχήματα, η ήττα για μια ομάδα που -όπως είχαμε πει και σε προηγούμενο σχόλιο, μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη- δεν είναι ακόμα έτοιμη και έχει πολλές αδυναμίες, που δεν αρκεί ένα 4-0 επί οποιουδήποτε… Άρη για να τις καλύψει, ήρθε ως φυσιολογικό επακόλουθο, απέναντι στους Βέλγους, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο κάθε δικαίωμα που τους έδωσαν οι «κιτρινόμαυροι» στον αγωνιστικό χώρο.

Και τώρα, τι μέλλει γενέσθαι; Με τον Χιμένεθ να έχει απεκδυθεί το… μανδύα του «μάγου» από τόσο νωρίς (το είχε πει άλλωστε, μετά τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο ίδιος ο Ισπανός: «Δεν έχω μαγικό ραβδάκι») και με τον Παναθηναϊκό να περιμένει την Κυριακή στη… γωνία, η ΑΕΚ οφείλει να ανασυνταχθεί, να αφήσει πίσω της τον αγώνα των Βρυξελλών και να διεκδικήσει, με όσες πιθανότητες της αναλογούν, τη νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Την ώρα, όμως, που ο Νίκος Νιόπλιας έβρισκε χρόνο να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του, όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν για το Champions League, ώστε να τους έχει έτοιμους την Κυριακή, και μάθαινε ότι θα έχει στη διάθεσή του και τους Γκοβού, Καντέ, ο Μανόλο Χιμένεθ έπεφτε στο χορτάρι και κρατούσε το κεφάλι του, βλέποντας τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί τραυματίας από το ματς με την Άντερλεχτ και να χάνει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς τον καλύτερο παίκτη της και δίχως να έχει ξεμπερδέψει καλά-καλά με τις «παιδικές ασθένειες» της «τραυματικής» περιόδου Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ, έστω και τυπικά γηπεδούχος, είναι το αουτσάιντερ στην αναμέτρηση της Κυριακής και η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς τη μεριά των «πρασίνων»…

ΥΓ: Το συγκεκριμένο σχόλιο μπορείτε να το βρείτε και στη διεύθυνση http://www.protothema.gr/gnomes-article/?aid=86943, όπου δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου