Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Λίνεν out, στράικερ in...


Ανέτοιμος. Ασύνδετος. Προβληματικός στην ανάπτυξη, με λάθος διάταξη και με επιθετική παρουσία ισχνή. Μετά από ένα μήνα προετοιμασίας και δύο επίσημα ματς, κόντρα στην αδύναμη Μπέσα, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Πέμπτη στο άδειο «Καραϊσκάκη» τη -σαφώς πιο επικίνδυνη από τους Αλβανούς- Μακάμπι και επικράτησε δύσκολα με 2-1. Τι συμπεράσματα προκύπτουν από το χθεσινό ματς;

1) Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται επειγόντως σέντερ φορ. Δεν είναι ανάγκη να είναι «όνομα», αλλά να ξέρει να βάζει την μπάλα στο «πλεκτό». Ο Ιλάν μπορεί να είναι μια καλή λύση. Ο Πάντελιτς, μια εξαιρετική. Το βέβαιο είναι πώς η χρονιά δεν μπορεί να βγει με τον Ντιόγκο να «βουτάει» καλύτερα και από τον… Γκρεγκ Λουγκάνις, τον Ντάρμπισαϊρ να είναι μία του ύψους και μία του βάθους και τον Μήτρογλου… άστο καλύτερα. Όποιος έχει μάτια, βλέπει.

2) Αφού ο Γκαλίτσιος δεν μπορεί; Γιατί κάποιοι εκεί στον Πειραιά επιμένουν να τον εκθέτουν;

3) Για να ανοίξει μια κλειστή άμυνα, όπως αυτή των Ισραηλινών, όπως αυτές των περισσότερων ομάδων που θα έρθουν να παίξουν με πανομοιότυπο τρόπο στο «Καραϊσκάκη», χρειάζεται ένας παίκτης «μπουκαδόρος», ένας παίκτης… Ζαϊρί. Ο Μαροκινός μπήκε στο 52’, έκανε τη δουλειά που δεν έκαναν νωρίτερα ούτε ο Μιραλάς ούτε ο Ρόμενταλ, και πρόλαβε να χριστεί σκόρερ, αλλά και MVP του Ολυμπιακού, ωστόσο το τελευταίο αυτό βραβείο θα έπρεπε να το είχε μοιραστεί εξ ημισείας με τον Μπάνικ, ο οποίος άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 60ό λεπτό.

4) Ο Λίνεν δεν θα «βγάλει» τη σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το πιστεύω 100%, το γράφω τώρα, εδώ, και, αν διαψευστώ, θα είμαι και πάλι εδώ, για να γράψω «mea culpa». Το μόνο που τον έσωσε από τη «γιούχα», χθες, ήταν ότι το «Καραϊσκάκη» ήταν άδειο, λόγω της τιμωρίας της ομάδας του Πειραιά. Πέρυσι, ο Κετσπάγια δεν είχε την ίδια τύχη. Το γήπεδο, τότε, ήταν γεμάτο… Είτε λοιπόν γιατί έδειξε ότι δεν ξέρει να διαχειριστεί το παρόν έμψυχο υλικό (ελαφρυντικό, οι απουσίες παικτών όπως ο Ιμπαγάσα και ο Ριέρα, στους οποίους αναμένεται να στηριχθεί η ομάδα), είτε γιατί το 4-4-2 αποδείχθηκε λάθος, είτε επειδή η υπόθεση πρόκριση είναι δύσκολη και μπορεί, στο Ισραήλ, να χαθεί, είτε γιατί δεν πιστεύω ότι ο Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τη φετινή επένδυσή του, εμπιστευόμενος την ομάδα σε έναν προπονητή που δεν διάλεξε ο ίδιος, αλλά ο Κόκκαλης, είτε, στην τελική, επειδή το «προφίλ» του Γερμανού τεχνικού δεν ταιριάζει με το «προφίλ» του ρόστερ που «χτίζει» ο Ολυμπιακός, έχω την αίσθηση ότι, στην πρώτη «στραβή», ο Λίνεν θα αποτελέσει παρελθόν.


Μέχρι τότε, όμως, πολλά μπορούν να συμβούν. Για να είναι θετικά για τον Ολυμπιακό και αρνητικά για τους αντιπάλους του, αυτά που χρειάζεται να γίνουν άμεσα, είναι: να αποκτηθεί οπωσδήποτε ένας καθαρόαιμος φορ περιοχής, να κλείσει επιτέλους το ζήτημα της απόκτησης ενός ακόμα αμυντικού χαφ, που θα μπορεί εξίσου να κόβει και να δημιουργεί, και, τέλος, να καταλάβει ο Λίνεν που βρίσκεται! Πριν να είναι αργά! Ας ρωτήσει και τον Κετσπάγια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου