Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Νέμεθ εμείς, Πλεσίς εσείς...


Από μεταγραφές της τελευταίας στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα -και όχι μόνο-, άλλο τίποτα... Ο Νταμιέν Πλεσίς είναι το τελευταίο (;) απόκτημα του Παναθηναϊκού για το φετινό καλοκαίρι και αναμένεται στην Ελλάδα την Τρίτη, για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο πανύψηλος (1,91μ.) Γάλλος θα αγωνιστεί στο «τριφύλλι» ως δανεικός από τη Λίβερπουλ για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Είναι 22 ετών (γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1988) και ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιόν, οι άνθρωποι της οποίας έβλεπαν τότε στο πρόσωπό του ένα ταλέντο ισάξιο με αυτά των Μπενζεμά, Νασρί και Μπεν Αρφά.

Τον Αύγουστο του 2007 μεταπήδησε στο «Άνφιλντ» και αποτέλεσε, αρχικά, μέλος της β' ομάδας της Λίβερπουλ. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους «μεγάλους» στις 5 Απριλίου του 2008, στο εκτός έδρας 1-1 με την Άρσεναλ, και ο Ράφα Μπενίτεθ εξήρε την απόδοσή του. Πήρε, συμβολικά, τη φανέλα με το «28», την οποία φορούσε, στο ξεκίνημα της καριέρας του στους «reds», ο νυν αρχηγός της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη και οι συμμετοχές του στην πρώτη ομάδα, ελάχιστες.

Τον Οκτώβριο του 2009, ο αριστεροπόδαρος Γάλλος μέσος ανανέωσε τη συμφωνία του με τη Λίβερπουλ μέχρι το 2012, ωστόσο στις 12 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, η φανέλα με το «28» πήγε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ, τον -επίσης μέσο- Κρίστιαν Πόουλσεν.

Όντας στη λίστα των προς δανεισμό παικτών, ο Πλεσίς απασχόλησε την Μπενφίκα το καλοκαίρι, για να καταλήξει τελικά στον Παναθηναϊκό, λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου.

Η φημολογία ήθελε τον Ολυμπιακό να έχει βρεθεί πιο κοντά στην απόκτηση του παίκτη τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκρινε ότι δεν τον χρειαζόταν, στην παρούσα φάση. Κάπου εκεί ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού και η ακόλουθη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Καθώς φαίνεται, οι «πράσινοι» τον υπολογίζουν ως εναλλακτική λύση για το χώρο του κέντρου, ενώ ήδη γίνεται λόγος για μια απόπειρα επικοινωνιακής «απάντησης» στον Ολυμπιακό, που απέκτησε πρόσφατα τον Κρίστιαν Νέμεθ, επίσης από τη Λίβερπουλ, με ανάλογο τρόπο.

Όντως, το ερώτημα «χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός έναν ακόμη μέσο;» υφίσταται και απομένει να δούμε τον Πλεσίς εν δράσει, για να πάρουμε την απάντηση... Εκ πρώτης όψεως, οι ενδείξεις συγκλίνουν στο «όχι», αλλά ποτέ δεν έβλαψαν μια ομάδα οι πολλές επιλογές, ιδιαίτερα στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Τα υπόλοιπα, στο γήπεδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου