Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο δικός του Σισέ...


Ο κύβος ερρίφθη! Μετά τις αποχωρήσεις των Ματ Ντάρμπισαϊρ και Λουίς Ντιόγκο, καθώς και την απόκτηση των Νταβίντ Φουστέρ και Κρίστιαν Νέμεθ, ο Ολυμπιακός προχώρησε στη μεταγραφή του Μάρκο Πάντελιτς, που θα αγωνίζεται στην ομάδα του Πειραιά για τα επόμενα δύο χρόνια, ολοκληρώνοντας το «παζλ» της επιθετικής γραμμής.

Ποιος είναι όμως ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού; Ως παίκτης, ο 32χρονος επιθετικός ξεχωρίζει για τις κινήσεις και τις τοποθετήσεις του μέσα στην περιοχή, ενώ η υψηλή τεχνική του, του επιτρέπει να παίζει τόσο με πρόσωπο όσο και με πλάτη προς το τέρμα, για να δανειστούμε έναν μπασκετικό όρο. Ικανότατος ντριμπλέρ, δεν έχει πρόβλημα να παίξει και εκτός περιοχής, δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του. Στα αρνητικά του στοιχεία συγκαταλέγονται η αστάθεια στην απόδοσή του, ο -κακώς εννοούμενος- εγωισμός και το γεγονός ότι θεωρείται αρκετά αργός στις κινήσεις του, ενώ με το μαρκάρισμα του εκάστοτε προσωπικού του αντιπάλου έχει προφανώς «τσακωθεί»...

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν στο πρόσωπο του 32χρονου άσου (1,83μ., 80 κιλά) το δικό τους... Σισέ ή, αν προτιμάτε, το διάδοχο του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Δίχως να έχει το «φονικό» ένστικτο του πρώτου και τις ικανότητες του δεύτερου στο ψηλό παιχνίδι, ο πρώην παίκτης του Άγιαξ θεωρείται εξαιρετικά ικανός τόσο στο τελείωμα των φάσεων όσο και στο ψηλό παιχνίδι, αν και στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο, στα οποία εμφανίζεται να χάνει σίγουρα γκολ... Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα μέσα στις φάσεις και «μυρίζεται» το γκολ. Προέρχεται, άλλωστε, από μια εξαιρετικά παραγωγική σεζόν με τη φανέλα του «Αίαντα», μετρώντας 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά 24 γκολ. Με την Εθνική Σερβίας δε, μετράει 35 εμφανίσεις και 7 γκολ.

Ως χαρακτήρας θεωρείται αμφιλεγόμενος και εγωιστής, ενώ το οικογενειακό του περιβάλλον δεν δείχνει να αποτελεί και τον... ιδανικό συμβουλάτορα. Στον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο, θα συνειδητοποιήσει μάλλον γρήγορα ότι δεν χωρούν βεντετισμοί...

Το «who is who» του Μάρκο Πάντελιτς

Ο Μάρκο Πάντελιτς ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, ενώ σε ηλικία μόλις 17 ετών ήρθε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε για δυο σεζόν στον Ηρακλή (1995-97), σημειώνοντας 4 γκολ σε 8 ματς. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά αγωνίστηκε μόλις σε 3 παιχνίδια της ομάδας. Τη σεζόν 1998-99 έπαιξε ως δανεικός στην ομάδα της Λοζάνης, πετυχαίνοντας 14 γκολ σε 21 αγώνες.

Την επόμενη χρονιά (1999-2000) βρέθηκε στην Primera Division για λογαριασμό της Θέλτα, δίχως ωστόσο να πάρει ούτε ένα λεπτό αγωνιστικής συμμετοχής. Το 2000-01 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αυστρία με την Στουρμ Γκρατς (3 συμμετοχές/0 γκολ) και στην Ελβετία με την Ίβερντον Σπορτ (8/3). Το 2002 επέστρεψε στο Βελιγράδι για λογαριασμό της Όμπιλιτς (12/5) ενώ τη σεζόν 2002-03 αγωνίστηκε στη Σμεντέρεβο, πετυχαίνοντας 13 γκολ σε 31 ματς.

Σε ηλικία 26 ετών επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα για δύο σεζόν (2003-05), καταγράφοντας στο ενεργητικό του 44 συμμετοχές και 26 γκολ. Το 2005 «μετακόμισε» στο Βερολίνο για λογαριασμό της Χέρτα, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε 45 γκολ σε 114 ματς. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (2009-10) αγωνίστηκε στον Άγιαξ, όπου πέτυχε 16 γκολ σε 25 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου