Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στο μυαλό του Νίκου Νιόπλια


Πριν από την κλήρωση: «Έχω πίστη στην ομάδα και δεν φοβάμαι. Μας λείπει ένας επιθετικός πίσω από τον Σισέ, αλλά η ομάδα είναι πλήρης. Καλά θα ήταν να έχουμε επικεφαλής στον όμιλο τη Μίλαν ή την Ίντερ. Τους 'έχουμε' τους Ιταλούς, δεν τους φοβόμαστε. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν, και η ομάδα έχει καλή παράδοση στην Ιταλία. Άσε που, στα φιλικά, ρίξαμε τρία μπαλάκια στην Ίντερ και πήγαμε να βάλουμε πέντε στη Μίλαν. Θα φέρουν και κόσμο στο ΟΑΚΑ, καλά θα είναι... Από το τρίτο γκρουπ θέλω την Κοπεγχάγη. Μακριά από Τότεναμ, Μπράγκα και Σάλκε, αν είναι δυνατόν. Ένα ταξιδάκι στη Δανία δεν μας 'χαλάει', μπορούμε να πάρουμε το 'διπλό' και ο Ρενέ (Χένρικσεν) θα μας τα πει όλα για τους συμπατριώτες του... Μόνο τον Ν' Ντόι φοβάμαι λιγάκι, που μας έχει... άχτι και είναι και απρόβλεπτος παίκτης. Από το τέταρτο γκρουπ, καλό θα ήταν να αποφύγουμε Οσέρ και Ρούμπιν Καζάν. Οι Γάλλοι έδειξαν ότι είναι δυνατοί κόντρα στη Ζενίτ, οι Ρώσοι είναι... ροκ. Θα είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα τα παιχνίδια μαζί τους, γιατί έχουν άγνοια κινδύνου και παίζουν το ίδιο εντός και εκτός έδρας. Άσε που πέρυσι κέρδισαν την Μπαρτσελόνα στο 'Καμπ Νου'... Μακριά, σου λέω. Φέρτε μου τη Ζίλινα ή τη Χάποελ, να γουστάρω...».

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης: «Μπαρτσελόνα: Ωχ... Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; Από τη μία γνωρίζουμε ήδη ότι θα παίξουμε για τη δεύτερη θέση και οι Ισπανοί θα 'καθαρίζουν' μέσα-έξω, από την άλλη δεν θα ήταν άσχημα να είναι ανοιχτές δύο θέσεις στον όμιλο, αντί για μία... Και αν 'φάμε' καμιά πεντάρα ξεγυρισμένη στην πρεμιέρα, άντε μετά να δούμε με τι ψυχολογία θα πάμε στα άλλα ματς... Μα, τι λέω; Δεν θα φάμε πεντάρα! Πάμε να τους παίξουμε στα ίσια και ό,τι βγει... Κοπεγχάγη: Αυτά είναι! Αυτή θέλαμε, αυτή μας έπεσε! Με λίγη σοβαρότητα και προσοχή, μπορούμε να υπολογίζουμε έξι βαθμούς με τους Δανούς και να ελπίζουμε ότι θα κάνουν 'ζημιά' στους Ρώσους... Ρούμπιν Καζάν: Καλά, τι 'σκωτσέζικο ντους' είναι πάλι και τούτο; Πάνω που χαρήκαμε... Α, ρε Μιλίτο, γκαντέμη! Γύρνα τα, τα μπαλάκια, μια φορά ακόμη... Άντε να τρέχεις Νοέμβριο στη Ρωσία. Θα ξεπαγιάσουμε! Άσε που πρέπει οπωσδήποτε να τους κερδίσουμε εδώ μέσα, γιατί μετά θα τρέχουμε... Τέλος πάντων. Όλα για όλα στα δυο ματσάκια με τους Ρώσους, με τέσσερις βαθμούς θα είμαστε καλά...».

Μετά την κλήρωση (κάπου εδώ τελειώνει η... φαντασία και επιστρέφουμε στην πραγματικότητα): «Είναι δύσκολος όμιλος. Πέρα από την Μπαρτσελόνα, που είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχουμε την πρωταθλήτρια Ρωσίας, που είναι δυνατή ομάδα. Μαζί θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση. Όλοι πιστεύουν οτι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Επειδή όμως έχουμε μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει όλες τις άλλες, όλα μπορούν να γίνουν. Η Κοπεγχάγη και αυτή είναι καλή ομάδα. Είναι οικονομικά καλά, πέταξε έξω τη Ρόζενμποργκ. Είναι ίσως απο τους πιο δύσκολους ομίλους. Δεν έχει σημασία το πως φτάνεις στην πρόκριση, αλλά αρκεί να φτάσεις. Αν κάνεις μία καλή εμφάνιση και πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα, είναι σημαντικό. Οι ημερομηνίες παίζουν ρόλο. Οι δυνατές ομάδες πολλές φορές προς στο τέλος δεν τα δίνουν όλα».

Για τη Ρούμπιν: «Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι κουραστικό το ταξίδι, σίγουρα. Δεν ξέρω όμως αν έχει αποδυναμωθεί. Πέρυσι όμως ήταν δυνατή ομάδα, με ένα γήπεδο χάλια. Είναι σκληρή ομάδα. Ο σέντερ φορ της μου άρεσε στα παιχνίδια που έβλεπα».

Φαντασία, λοιπόν, ή πραγματικότητα; Ο Νίκος Νιόπλιας είναι εργατικός, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ξέρει τι υλικό έχει στα χέρια του και πιστεύει στην ομάδα του όσο κανένας. Το ό,τι αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ζήτημα ενός καλού αποτελέσματος κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το αποδεικνύει περίτρανα αυτό το τελευταίο... Ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ειδικά όταν αυτός ο ευρωπαϊκός «αέρας» δεν εντοπίζεται πλέον μόνο στη νοοτροπία του, μετά από τόσα χρόνια, αλλά και στο ρόστερ. Όλα θα παιχτούν στα δύο συνεχόμενα (20/10 και 2/11) ματς με τους Ρώσους. Με τέσσερις (πόσω μάλλον, με έξι) βαθμούς εκεί, άντε πιάστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου