Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η απλή μέθοδος των τριών...

«Ντου» και ξύλο από οπαδούς της ΑΕΚ στον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο φιλικό με την Καλλιθέα. «Κλωτσοπατινάδα» εντός του παρκέ στον αγώνα μπάσκετ της Ελλάδας με τη Σερβία. Διεθνές ρεζιλίκι από την εικόνα του ΟΑΚΑ στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Τζένοα. Και, ως κερασάκι στην τούρτα της... ξεφτίλας, «φίλοι» του Πανιώνιου έσκαψαν το γήπεδο της ομάδας τους, για να μην παίξει σε αυτό τον ευρωπαϊκό της αγώνα κόντρα στην Νταντί η ΑΕΚ. Ποιο είναι το αντίδοτο σε όλη αυτήν τη... μαυρίλα και την αρρώστια; Οι επιτυχίες... Οι επιτυχίες, όπως αυτή της τριπλής ελληνικής πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, με τον Άρη να παίρνει το πολύτιμο 1-1 στη Βιέννη κόντρα στην Αούστρια, την ΑΕΚ να βγάζει την ψυχή και το... λάδι των φίλων της μέχρι να κρατήσει το 1-1 με την Νταντί στο άδειο και... δανεικό «Καραϊσκάκη» και τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει ως ήρωας από την Πόλη, μετά το 1-1, στην παράταση, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Με... τεχνητή αναπνοή κρατιέται στη ζωή όλο αυτό το οικοδόμημα που αποκαλείται «ελληνικός αθλητισμός», οπότε ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι οι επιτυχίες θα συνεχίσουν να μας δίνουν κάποιες «ανάσες»...

Στη Βιέννη, ο Άρης ήταν ψύχραιμος, διαβασμένος και υποδειγματικά παρατεταγμένος στον αγωνιστικό χώρο, χάρη στις οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Η μεγαλύτερη επένδυση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, το πολυτιμότερο περιουσιακό της στοιχείο, δεν είναι κάποιος παίκτης, αλλά ο προπονητής της. Και ο Αργεντινός τεχνικός το ανταποδίδει αυτό, προσπαθώντας να εμφυσήσει στον Άρη μια νοοτροπία καθαρά ευρωπαϊκή. Σε πρώτη φάση, αν και συχνά οι Θεσσαλονικείς παίζουν με τη... φωτιά, αυτό δείχνει να πετυχαίνει. Στην Αυστρία, ο Άρης ηταν ψυχωμένος, σοβαρός, με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία από την αρχή του ματς -αντίθετα, δηλαδή, απ' ό,τι στον αγώνα του «Κλ. Βικελίδης»- και ευτύχησε να εκμεταλλευθεί, στο 41ο λεπτό, την ταχύτητα και τη δημιουργικότητα του Κάλβο, ταυτόχρονα με την εκτελεστική δεινότητα που, καθώς φαίνεται, διαθέτει ο Ρουίζ. Αν συνεχίσει έτσι ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα, ο Κάμπορα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα στη Θεσσαλονίκη... Στο 56', ο Λιντς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, αλλά η ελληνική ομάδα δεν «καρδιοχτύπησε» ξανά και κράτησε, σχετικά εύκολα, την ισοπαλία και την πρόκριση.

Δείτε το βίντεο από την αναμέτρηση της Αούστρια Βιέννης με τον Άρη:



Στο άδειο «Καραϊσκάκη», λόγω της γνωστής ιλαροτραγωδίας με το ΟΑΚΑ και τη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ έδειξε το κακό της πρόσωπο κόντρα στους... άμπαλους της Νταντί και έμεινε στο 1-1, «καρδιοχτυπώντας» τους φίλους της που, μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Σκωτία, περίμεναν να κάνει επίδειξη δύναμης. Φευ... Το άδειο γήπεδο και οι απουσίες, λόγω μυικών τραυματισμών, των Δέλλα και Λυμπερόπουλου, λίγο έλειψε να κοστίσουν στην «Ένωση», που παρουσίασε τις περσινές «παιδικές ασθένειες» και έφτασε στο τέλος του αγώνα να κάνει... καθυστερήσεις (!), για να μην δεχθεί και δεύτερο γκολ από τους Σκωτσέζους. Έστω και με την ψυχή στο... στόμα, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς κράτησε το 1-1 (23' Ντιόπ - 78' Ντέιλι) και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, εξασφαλίζοντας προς το παρόν την ηρεμία της, αλλά και μια σημαντική οικονομική «ένεση», η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιες μικρές... υπερβάσεις στο μπάτζετ, με στόχο την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού, ενός μεσοεπιθετικού με τις προδιαγραφές του Λυμπερόπουλου, αλλά σε σαφώς πιο μικρή ηλικία και, για να μην ξεχνιόμαστε, για την ανανέωση του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο...

Δείτε το βίντεο του αγώνα της ΑΕΚ με την Νταντί Γιουνάιτεντ:



Στην Κωνσταντινούπολη, τέλος, ο ΠΑΟΚ πήρε μια δίκαιη και παλικαρίσια πρόκριση, στην παράταση, κόντρα στην πολυδιαφημισμένη Φενέρμπαχτσε, που βρέθηκε εκτός ομίλων του Europa League, όταν ο στόχος της ήταν η πρόκριση στους ομίλους του... Champions League. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο α' ημίχρονο, προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, κυρίως με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά δεν τα κατάφερε, και είδε τους γηπεδούχους να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους και να μπαίνουν στο α' ημίχρονο με γκολ (50' Εμρέ), το οποίο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Οι Τούρκοι τότε απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και επισκέφθηκαν συχνά τα καρέ του Κρέσιτς, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που, κόντρα στη ροή του ματς, έχασε τρεις «κραυγαλέες» ευκαιρίες με τον Σαλπιγγίδη. Το 1-0 έμεινε ως σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα και, στην παράταση, στο 102ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Μουσλίμοβιτς έστειλε στα ουράνια τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, σκοράροντας με αριστερό «κεραυνό» μετά από βολέ του Κρέσιτς και κεφαλιά του Βιεϊρίνια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να χάνει ευκαιρίες μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, αλλά το τελικό 1-1 ήταν αρκετό, για να του δώσει την πανάξια πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Δείτε το βίντεο από την αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τον ΠΑΟΚ (όλα τα λεφτά το «Fenerbahce bye-bye» του άραβα σπίκερ):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου