Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

«Λυτρωτής» Ρουίζ!


Εκπληκτική νίκη του Άρη επί της Αούστρια Βιέννης με 1-0, χάρη σε γκολ του Κάρλος Ρουίζ στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης! Κακοί στο α' ημίχρονο, σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο, οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πήραν, έστω και στο τέλος, αυτό που ήθελαν και πλέον θα ταξιδέψουν με άλλον «αέρα» στην Αυστρία για τον αγώνα ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης, 26 Αυγούστου.

Για μια ακόμα φορά, ο Αργεντινός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μισέλ, Οριόλ, Ρονάλντο και Νέτο. Στα χαφ βρέθηκαν Ναφτί και Τόχα, στα πλάγια Τσεσνάουσκις (αριστερά) και Χαβίτο (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Κόκε και Τσέζαρεκ.

Όπως και στον αγώνα ρεβάνς με την πολωνική Γιαγκελόνια, έτσι και κόντρα στην Αούστρια, οι «κίτρινοι» μπήκαν «μουδιασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο και, παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα, επέτρεψαν στους Αυστριακούς να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, κυρίως με την τριπλέτα των Γιουν, Λιντς και Μπαουμγκάρτλινγκερ.

Ο εξαιρετικός και πάλι Σηφάκης, που «κατέβασε τα ρολά» σε τρεις περιπτώσεις, αλλά και το δοκάρι της εστίας του ήταν ο κύριος λόγος, για τον οποίο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν χωρίς γκολ το πρώτο μέρος.

Στο β' ημίχρονο ωστόσο το σκηνικό άλλαξε άρδην... Με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και με τους νεοεισελθόντες Μενδρινό και Ρουίζ να δίνουν επιθετική πνοή στην ομάδα, οι «κίτρινοι» έκλεισαν τους Αυστριακούς στα καρέ τους, πιέζοντας ασφυκτικά για το γκολ. Αυτό δεν ήρθε με τους Τσέζαρεκ και Κόκε (δοκάρι στο 72ο λεπτό), η Αούστρια έχασε τη δική της ευκαιρία με τον Γιουν και, τελικά, τη λύση στο «Γόρδιο Δεσμό» έδωσε ο νεοαποκτηθείς Κάρλος Ρουίζ.

Στο τρίτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο την κεφαλιά-πάσα του Κόκε και, με προβολή πάνω στην κίνηση, πρόλαβε την έξοδο του Λίντνερ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, που δίνει στον Άρη το πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης τα δύο... «timeout» που πήρε ο διαιτητής, Μαξίμ Λαγιούσκιν από τη Ρωσία, στο 23ο και το 71ο λεπτό, προκειμένου να «δροσιστούν» από την αφόρητη ζέστη τόσο ο ίδιος και οι βοηθοί του όσο και οι παίκτες των δύο αντιπάλων.

Κίτρινες: Κλάιν, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Λιντς

ΑΡΗΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μισέλ, Οριόλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Τόχα (78' Πρίττας), Νάφτι, Τσεσνάουσκις (60' Μενδρινός), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ (63' Ρουίζ).
ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Καρλ Νταξμπάχερ): Λίντνερ, Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ, Κλάιν, Λιντλ (71' Λέοβατς), Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Λιντς (88' Σουμάχερ), Γιουν (81' Στάνκοβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου