Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

«Γκαλάκτικο» ο Οζίλ!


Στη Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Μεσούτ Οζίλ. Η Βέρντερ Βρέμης δεν μπόρεσε να αρνηθεί τη νέα, βελτιωμένη προσφορά της «βασίλισσας», αλλά και τη δεδομένη επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής δεν έγιναν γνωστά. Υπολογίζεται ωστόσο ότι το κόστος της υπερέβη τα 15 εκατ. ευρώ, ένα ποσό σαφώς... «φτωχό» για τα δεδομένα του συλλόγου της Μαδρίτης.

Το ταλέντο του Οζίλ το είχαν διαγνώσει πρώτοι οι άνθρωποι της Βέρντερ και ο Τόμας Σάαφ, όταν τον Ιανουάριο του 2008 δαπάνησαν 4,3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Σάλκε. Γέννημα-θρέμμα του Γκελζενκίρχεν, ο τουρκικής καταγωγής μέσος έπαιξε στη Ροτ-Βάις Έσεν έως το 2005 και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Σάλκε.

Βασικό στέλεχος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Γερμανίας, «έλαμψε» για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό των Ελπίδων (U-21) του 2009, όταν οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο με την ηγετική του εμφάνιση στον τελικό (4-0) εναντίον της Αγγλίας. Ο Γιόακιμ Λεβ του εμπιστεύθηκε μία θέση στην αποστολή της Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και οι εμφανίσεις του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής αποτέλεσαν το «διαβατήριό» του για το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα.

«Σεβόμαστε την επιθυμία του Μεσούτ, ο οποίος θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του» δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Βέρντερ, Κλάους Αλοφς, γράφοντας τον επίλογο στην καριέρα του νεαρού μέσου στο «Βέζερσταντιον».

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Οζίλ θα βρει άλλον έναν Γερμανό, τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Σάμι Κεντίρα, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες από τη Στουτγκάρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου