Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Τhanks for the memories...


Δύο αξιοθαύμαστα... εκθέματα βρίσκονται πλέον και επισήμως στο μουσείο του μπάσκετ, το περίφημο «Hall of Fame», στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Ο έξι φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, Σκότι Πίπεν, και ο -εκ των καλύτερων φόργουορντ στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου- Καρλ Μαλόουν είναι πλέον μέλη της αιωνιότητας και της ιστορίας, μετά από μια τελετή που θύμισε... Hollywood, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι συμπαίκτες τους στην πρώτη και αυθεντική «Dream Team» του 1992, Λάρι Μπερντ, Μάτζικ Τζόνσον και, φυσικά, ο «πολύς» Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος στάθηκε, όπως παλιά, όπως... τότε, στο πλευρό του «Ινδιάνου».

«Είναι τιμή για μένα να με παρουσιάζει ο καλύτερος όλων των εποχών» είπε αρχικά στην ομιλία του ο Πίπεν, αναφερόμενος στον Μάικλ Τζόρνταν, και συνέχισε: «Μάικλ, έχεις επηρεάσει τις ζωές πολλών ανθρώπων, αλλά καμία όπως τη δική μου. Πάντα θα εξυμνώ την εμπειρία και τη σχέση μας. Σ' ευχαριστώ που υπήρξες συμπαίκτης μου. Όταν το 1987 γινόμουν παίκτης των Μπουλς, ποιος θα περίμενε ότι, 23 χρόνια μετά, ο κύριος με το νούμερο 23 θα με παρουσίαζε στο Hall of Fame» ολοκλήρωσε ο Πίπεν, ο οποίος, μαζί με τον Τζόρνταν στους Μπουλς, φόρεσε έξι δαχτυλίδια πρωταθλητή ΝΒΑ. «Άγγιξε» μάλιστα και το έβδομο, ως παίκτης των Μπλέιζερς, αλλά οι Λέικερς στάθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο μπροστά του στους τελικούς της Δύσης, πριν από δέκα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Καρλ Μαλόουν, ο οποίος, όπως και ο Πίπεν, έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1992, 1996) με την Εθνική των ΗΠΑ, φρόντισε στην αρχή της ομιλίας του να αφιερώσει τη διάκριση στη μητέρα του, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από επτά χρόνια. «Είμαι εδώ εξαιτίας της» είπε συγκινημένος ο «ταχυδρόμος», ο οποίος είναι δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, και συνέχισε: «Βρίσκομαι εδώ, γιατί τα πάντα έγιναν στην εντέλεια. Έγινα ντραφτ από τη Γιούτα, αγωνίστηκα δίπλα σε έναν πόιντ γκαρντ, όπως ο Τζον Στόκτον, και είχα προπονητές τους Τζέρι Σλόαν και Φρανκ Λέιντεν».

Εκτός από τους Πίπεν και Μαλόουν, άλλες έξι προσωπικότητες του μπάσκετ έγιναν δεκτές στο «Hall of Fame». Πρόκειται για τον ιστορικό ιδιοκτήτη -από το 1979- των Λέικερς, Τζέρι Μπας, τους εκλιπόντες Ντένις και Γκας Τζόνσον (απλή συνωνυμία), καθώς και τον επίσης αποθανόντα Μασιέλ Ουμπιρατάν Περέιρα, τη σπουδαία Σίνθια Κούπερ Ντάικ και τον προπονητή Λυκείου, Μπομπ Χέρλεϊ Σίνιορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου