Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αποχώρησε ο Ρόντο!


Εκτός Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ έθεσε εαυτόν ο Ρατζόν Ρόντο. Ο -κατά γενική ομολογία- MVP των φετινών πλέι οφ στο ΝΒΑ, για λογαριασμό των φιναλίστ Μπόστον Σέλτικς, «έλυσε» τα χέρια του Μάικ Σιζέφσκι όσον αφορά στην τελική 12άδα των Αμερικανών, καθώς ζήτησε να αποχωρήσει από τη συνέχεια της προετοιμασίας, και, κατά συνέπεια, από το Μουντομπάσκετ, επικαλούμενος οικογενειακά προβλήματα.

Έχοντας έξι γκαρντ (Ντέρικ Ρόουζ, Τσόνσι Μπίλαπς, Στίβεν Κάρι, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Έρικ Γκόρντον και Ρατζόν Ρόντο) στη διάθεσή του, ο «κόουτς Κ» ήταν υποχρεωμένος να «κόψει» έναν εξ αυτών, προκειμένου να καταλήξει στους 12 που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία. Ο πόιντ γκαρντ των Σέλτικς έδωσε ωστόσο τέλος στην αγωνία, θέτοντας εαυτόν εκτός Εθνικής.

Εξαιρετικός αμυντικός και ικανότατος πασέρ, αλλά με έφεση στα λάθη και τραγικές επιδόσεις στο μακρινό σουτ, ο Ρόντο ξεκίνησε ως βασικός τόσο στον αγώνα επίδειξης με την Κίνα όσο και στα φιλικά των ΗΠΑ με Γαλλία και Λιθουανία. Στο β' ημίχρονο, ωστόσο, της αναμέτρησης με την παρέα του Λίνας Κλέιζα, αντικαταστάθηκε από τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, ενώ στο πρόσφατο φιλικό με τους Ισπανούς δεν πήρε ούτε ένα δευτερόλεπτο συμμετοχής. Στην αρχική πεντάδα δε, ξεκίνησε ο Ντέρικ Ρόουζ.

Όπως επισημαίνει το nba.com, τα πλάνα του Μάικ Σιζέφσκι αναφορικά με τη βασική πεντάδα άλλαξαν, μετά τα πρώτα φιλικά. Πολύ δυνατή αμυντικά, η σύνθεση με τον Ρόντο στον «άσο», τον Μπίλαπς και τον Ιγκουοντάλα στα «φτερά», τον Ντουράντ «τεσσάρι» και μοναδικό ψηλό τον Τσάντλερ είχε ωστόσο μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, ειδικά στο ξεκίνημα των αγώνων. Ενδεικτικά, στον αγώνα με την Κίνα οι πέντε προαναφερθέντες σκόραραν μόλις σε τρεις από τις πρώτες τους εννέα επιθέσεις, κόντρα στη Γαλλία στις 5 από τις 17 και με αντίπαλο τη Λιθουανία είχαν 4/21. Αντίθετα, κόντρα στην Ισπανία, με Ρόουζ και Όντομ να αντικαθιστούν τους Ρόντο και Τσάντλερ, αντίστοιχα, οι Αμερικανοί σκόραραν στις 7 εκ των πρώτων 12 επιθέσεών τους, δείχνοντας σαφή βελτίωση στον τομέα αυτό...

Η τελική 12άδα των ΗΠΑ λοιπόν, έχει ως εξής: Γκαρντ οι Μπίλαπς, Κάρι, Ρόουζ, Γκόρντον και Ουέστμπρουκ. Φόργουορντ οι Ντουράντ, Γκέι, Γκρέιντζερ και Ιγκουοντάλα. Σέντερ οι Τσάντλερ, Λαβ και Όντομ.

ΥΓ: Στην προαναγγελία του φιλικού της Τετάρτης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, στο ΟΑΚΑ, ο επίσημος δικτυακός τόπος του ΝΒΑ αναφέρει ότι η ελληνική ομάδα «έδειξε πολύ δυνατή στα φιλικά και είναι ξεκάθαρα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού». Μακάρι... Μακάρι να μην έχουμε ήδη βάλει τα χεράκια μας και βγάλει τα ματάκια μας!

1 σχόλιο:

  1. Επειδή, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, να τονίσω ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι ότι, όταν το έγραφα, την Τρίτη, όλοι οι άλλοι έγραφαν μετά βεβαιότητος ότι «κόπηκε» ο Ρόντο από τον Σιζέφσκι! Μετά την ανάρτηση, κάποιοι το πήραν «μυρωδιά» και, ω του θαύματος, την επόμενη μέρα το είχαν αλλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή