Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Όπου τολμούν οι (δικέφαλοι) αετοί...

Εάν αφήσουμε κατά μέρος τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα μπάσκετ της Ελλάδας με τη Σερβία, η χθεσινή βραδιά ήταν άκρως ποδοσφαιρική, με τα παιχνίδια για το Europa League να παίρνουν τη «σκυτάλη» από αυτά του Champions League.

Στις σημαντικότερες αναμετρήσεις, η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Τραμπζονσπόρ, με τον Σωτήρη Κυργιάκο να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά. Ελληνικό «χρώμα» είχε και η αναμέτρηση της Σέλτικ με την Ουτρέχτη (2-0), με τον Γιώργο Σαμαρά να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, που πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ντεμπούτο με γκολ για τον Μάριο Μπαλοτέλι, που οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στο εκτός έδρας 1-0 επί της Τιμισοάρα. Με το... ένα πόδι στους ομίλους βρίσκεται και η Γιουβέντους, που πέρασε από την έδρα της Στουρμ Γκρατς με νίκη 2-1. «Σίφουνας» η Πόρτο στο Βέλγιο, κέρδισε την Γκενκ με 3-0, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μπελούτσι, να χρίζεται σκόρερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Από ελληνικής πλευράς, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ πήραν προβάδισμα πρόκρισης επί των Φενέρμπαχτσε και Νταντί Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε των Τούρκων με 1-0 στην Τούμπα, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 19ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν πετύχει και άλλα γκολ, καθώς κυριάρχησαν και έχασαν κλασικές ευκαιρίες, κυρίως στο α' ημίχρονο, ωστόσο η αποβολή του Βιτόλο στο 57' με δεύτερη κίτρινη κάρτα τους ανάγκασε να «φρενάρουν» και να υποχωρήσουν. Η Φενέρ πήρε στα χέρια της τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσε τον ΠΑΟΚ και έχασε ευκαιρίες, αλλά ο Κρέσιτς κράτησε ανέπαφη την εστία του κι έτσι οι παίκτες του Δερμιτζάκη, αν και θα έχουν δύσκολο έργο στην Τουρκία, απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Με το... ενάμιση πόδι βρίσκεται εκεί από χθες η ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε μέσα στη Σκωτία της Νταντί Γιουνάιτεντ με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 11ο λεπτό ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Η «Ένωση» ήταν ανώτερη μέχρι το 60ό λεπτό του αγώνα, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό, ωστόσο στη συνέχεια οπισθοχώρησε και έδωσε δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστέψουν σε κάτι καλύτερο, μολονότι ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ την εστία του Σάχα. Στο 81ο λεπτό πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα και ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Δείτε τα στιγμιότυπα των αναμετρήσεων των δύο ελληνικών ομάδων...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου