Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ράβε - ξήλωνε...


Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί στον κόσμο της ΑΕΚ η είδηση της λύσης της συνεργασίας του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, καθώς ο έμπειρος Σουηδός αμυντικός συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σέλτικ, όπου θα έχει συμπαίκτη τον Γιώργο Σαμαρά.

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση, την οποία άλλωστε επικαλέστηκε στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του και ο Σουηδός, αλλά και η οικονομική δυσπραγία της «Ένωσης», υποχρέωνε τη διοίκηση της ομάδας να «εύχεται» σχεδόν να απαλλαγεί από ένα από τα βαριά συμβόλαια που «κουβαλάει». Έτσι λοιπόν, με την έμφαση τις τελευταίες εβδομάδες να έχει δοθεί στην ανανέωση των συμβολαίων των Μπλάνκο, Σκόκο και Τζιμπούρ (αν και, κατά την προσωπική μου άποψη, η προσπάθεια αυτή μάλλον γίνεται με τα... ψέματα και για «τα μάτια του κόσμου»), ο διεθνής Σουηδός αμυντικός ήταν αυτός που βρήκε πρόταση και φεύγει.

Το «νόμισμα» της φυγής του «Μαϊστρο» έχει, φυσικά, δύο όψεις. Από τη μία, η ΠΑΕ «ξεφορτώνεται» ένα βαρύ συμβόλαιο, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (800.000 + 400.000 η εφορία) και δύναται να «ανασάνει» οικονομικά. Ψυχολογικά, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ κάθε άλλο παρά «πληγωμένοι» θα πρέπει να νιώθουν από το ξαφνικό «αντίο» ενός παίκτη που -ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- προσέφερε εντός γηπέδου πολύ λιγότερα απ' όσα κόστισε εκτός αυτού.

Από την άλλη, η αποχώρηση του Σουηδού διεθνούς αμυντικού «ξεγυμνώνει» ακόμα περισσότερο την ούτως ή άλλως αμυντικά αδύναμη ΑΕΚ. Έχοντας ακολουθήσει την προετοιμασία από την αρχή, ο Μαϊστόροβιτς, υπόδειγμα επαγγελματία από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή, έδειχνε να βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Μπάγεβιτς και να βοηθά στην ισχυροποίηση της άμυνας τόσο ως «δίδυμο» με τον Δέλλα όσο και με το νεαρό Μανωλά. Η λύση του συμβολαίου του με τους «κιτρινόμαυρους» υποχρεώνει τη διοίκηση της ΑΕΚ να στραφεί στην αναζήτηση λύσης ή/και λύσεων από την εγχώρια και ξένη αγορά, καθώς μοιάζει και είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να βγει η χρόνια με τους Δέλλα, Μανωλά, Γκέντζογλου και τον ευτυχισμένο και μόνο για το γεγονός ότι φοράει τη φανέλα της «Ένωσης», Σανέλ Γιάχιτς. Όποιος και αν θα είναι, τελικά, ο αντικαταστάτης του Σουηδού, το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει να ενταχθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του συλλόγου και στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, την ώρα που η έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά, κυρίως, οι αγώνες με την Νταντί Γιουνάιτεντ για το Europa League, βρίσκονται προ των πυλών.

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς συμφώνησε με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2008. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός κατέγραψε στο ενεργητικό του 67 εμφανίσεις και τέσσερα γκολ, φορώντας τη φανέλα με το Δικέφαλο Αετό στο στήθος. Αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά, έχοντας προσφέρει λιγότερα ενδεχομένως απ' όσα θα μπορούσε, αλλά έχοντας υπάρξει και πρότυπο επαγγελματία 100%. Ακόμα και με τη φυγή του, άλλωστε, καλό κάνει στην ΑΕΚ και μάλιστα, διπλό... Από τη μία απαλλάσσει τη διοίκηση από το βαρύ του συμβόλαιο και από την άλλη, βοηθάει κάθε ΑΕΚτσή να συνειδητοποιήσει ότι, παρά τις «κορώνες» και τις αμετροεπείς υποσχέσεις του «αχυράνθρωπου» κ. Αδαμίδη, μία ομάδα που «σκοτώνει» ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πείσει ότι ο στόχος της είναι να κάνει πρωταθλητισμό...

ΥΓ: Μια ευχή για το τέλος: ας είναι ο Μαϊστόροβιτς ο πρώτος και ο τελευταίος εκ των «ονομάτων» της ΑΕΚ που θα... κλείσει την πόρτα. Γιατί, αν δεν είναι, πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα έρχονται...
ΥΓ 2: Αλήθεια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τι γνώμη έχει για τη λύση της συνεργασίας της «Ένωσης» με τον Σουηδό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου